מובילה/ סייעת רפואית יקרה,
היות ובצהרון/ קייטנה שלכן יש ילד עם אלרגיה מסכנת חיים, עליכן לפעול ע"פ הנחיות חוזר מנכ"ל משרד החינוך הרלוונטי, ועל בסיס הנוהל העירוני לקליטת תלמידים עם אלרגיה מסכנת חיים.
בין היתר, חשוב לוודא:
א. שהילד מופיע ברשימות פנאי העיר כילד עם אלרגיה מסכנת חיים וקיבלתם עדכון עליו מגלית וצוות הרצף החינוכי.
ב. שכל הצוות (סייעת רפואית/ מובילה/ סייעות/ מפעילי חוגים) מכיר את האלרגיות המדויקות של הילד.
ג. שיש לכן העתק של הנוהל העירוני לקליטת תלמיד עם אלרגיה מסכנת חיים.
ד. בצהרון- חובה לוודא שיש לכן העתק ההנחיה של משרד החינוך שמנחה את הסייעות הרפואיות להכין את סביבת הבוקר לצהרון.
ה. שיש לכן העתק של ערכת הרישום המיוחדת שההורים מלאו- ובה תיאור מדויק של האלרגיה.
ו. בצהרון- שיש לכן צ'ק ליסט פעולה יומי לצוות.
ז. במידה ולילד יש סייעת רפואית צמודה- אם מדובר בקבוצה בה יש ארוחת בוקר + ארוחת צהריים: לוודא מולה שהיא נמצאת בשעות 9-15:00 הכוללות את שעת ארוחת הבוקר וגם הצהריים. אם מדובר בקבוצה בה רק ארוחת בוקר: חשוב לוודא שהסייעת הרפואית נמצאת מפתיחת הקייטנה ועד סיומה. תפקיד הסייעת הרפואית לשמור על הילד עם האלרגיה בלבד. אין להעסיק אותה בפעילות נוספת.
ח. שהתיק ובקבוק המים של הילד מופרד משאר הציוד של ילדי הצהרון/ קייטנה.
ט. 3 מזרקי אפיפן בתוקף. אחד - בתיק הילד, שני - במקום מוגן בצהרון/ קייטנה, השלישי - במקום זמין בגן או בבית הספר והצוות יודע מיקומם ולהשתמש בו.
י. טיפות פניסטיל בתוקף. והצוות יודע לעשות מיקום ושימוש בהם.
יא. אסור להכניס בשום אופן האלרגן ומוצריו לקייטנה/ צהרון!!!!! חובה לדאוג לכך שיש שלט בכניסה לצהרון/ קייטנה שאוסר הכנסת אלרגן למקום הצהרון/ קייטנה.
יב. שיש פלקט תכנית פעולה ל"מקרה חירום אלרגיה למזון".
יג. שהילד מקבל מנת אוכל מיוחדת ומתאימה לאלרגיה שלו. אין אישור לתת אוכל רגיל, אלא רק באישור כתוב של גלית לילה, מנהלת הרצף החינוכי, לאחר שבדקה שיש אישור כתוב של ההורים.
יד. יש לתכנן מראש את התפריט בחגים (כגון במשלוחי מנות, ימי הולדת, סופגניות וכיוצ"ב), בחוגים, בארוחות בריאות, בארוחות מיוחדות וכד' ולהימנע מהכללת האלרגן בתפריט תוך רתימה של ההורים לתכנון זה. אם מתוכנן שימוש במוצרי מזון בעת פעילות חינוכית שלא לצורך אכילה, יש לוודא שהמזון אינו מכיל אלרגנים.
ביחד, נדאג לשלומו ובטיחותו של הילד/ה.
פנאי העיר חדרה