
להורדת המתכון לחץ כאן
מתכון - ליאנה גלר
תפוחי אדמה מוקרמים
מצרכים
- 6 תפוחי אדמה בינוניים
- 2 בצלים
- תבלינים לפי טעם
- 4-5 פטריות (לא חובה)
- 2 מיכלי שמנת לבישול
- גבינת גאודה או גרנדה פדנה מגורדת
- תבנית פיירקס 24 ס"מ
אופן ההכנה:
- מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לפרוסות עגולות לעובי 1.5 ס"מ בערך.
- מניחים את פרוסות תפוחי האדמה בסיר מבשלים עד ל-60% מוכנות.
- לקלף את הבצלים ולקצוץ לחתיכות קטנות. לטגן את הבצל במעט שמן זית ולהוסיף תבלינים (מלח, פלפל שחור ותבלינים לפי טעמים).
- לקצוץ את הפטריות ולהוסיף לתערובת הבצל (ניתן ללא הפטריות).
- להוסיף לתערובת הבצל והפטריות 2 מיכלי שמנת לבישול לבשל על אש קטנה עד להסמכה.
- בפייקרס להניח את תפוחי האדמה, לשפוך את תערובת הבצל, הפטריות והשמנת ולפזר גבינה מגורדת
- להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה
בתיאבון!!!!
המתכון ממכר, טעים ומדבק!!!