להורדת המתכון לחץ כאן
קלסונס:
שבועות מתאפיין במאכל שאי אפשר בלעדיו- הקלסונס
זהו מאכל טברייני נוסטלגי שמלווה את המשפחה שלנו שנים.
מצרכים:
לבצק:
1 ק"ג קמח
1 כף שטוחה של מלח
2 ביצים
כ-2 וחצי כוסות מים
למלית:
חצי ק"ג גבינה צפתית קשה מגוררת (מחלבת "קדוש" או "מאירי")
חצי ק"ג גבינת שומרון מגוררת
1 ביצה
חצי קופסא של 250 גרם גבינה לבנה
אופן ההכנה:
ללוש לבצק אחיד ורך ולאחר מכן לתת לו "לנוח" במשך חצי שעה.
לערבב את חומרי המלית בקערה לקבלת תערובת אחידה.
לרדד את הבצק במכונת פסטה או בעזרת מערוך לרצועה ארוכה ומאוד דקה.
חורצים בעזרת כוס עיגולים, שמים כפית מהמלית וסוגרים לצורה של חצי עיגול. במידה והקצוות אינם
נדבקים ניתן בעזרת האצבע להרטיב את השוליים על מנת שהסגירה תהיה טובה והמלית לא תצא
בזמן הבישול.
בסיר עמוק להרתיח מים עם מעט שמן ולבשל את הקלסונס כפי שמבשלים פסטה, לסנן מהמים
ולהניח בתבנית עם מעט חמאה.
להעביר להצלחת הגשה ולבזוק מעל גבינה צפתית קשה.
v הכמות מספיקה ל- 100 יחידות.
v ניתן להכין מראש, להקפיא ולבשל לפני ההגשה.