להורדת המתכון - לחץ כאן
פיצה בצורת פרח מאת אורטל עמרם
מרכיבים לבצק
5 כוס קמח
1 ורבע כף שמרים
3 כף שמן קנולה / זית
1 וחצי כף סוכר
2 כוס מים פושרים
1 כפית מלח
מרכיבים למילוי הבצק
150 גרם גבינה צהובה
150 גרם גבינה בולגרית
מרכיבים לרוטב
2 כף רסק עגבניות
2 כף שמן
1 כפית אורגנו
1 כפית פפריקה מתוקה
רבע כפית כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
רבע כוס מים חמים
אופן ההכנה
1.להכנת הבצק ערבבתי את כל החומרים קמח ,שמרים , סוכר, שמן, מלח,והמים ושתי הכל לבצק חלק ונוח לעבודה וכיסתי עם ניילון נצמד את הקערה והתפחתי למשך חצי שעה..
2.בזמן התפחת הבצק הכנתי את הרוטב, שמתי את המרכבי הרוטב בקערית ועירבבתי. .
3.גירדתי את הגבינה צהובה והבולגרית..ולאחר שהבצק תפח לקחתי חתיכה מהבצק ושיטחתי מעל התבנית משומנת מספר 24 את הבסיס של הפיצה,בבצק שנותר יצרתי עיגולים ומילאתי כל עיגול בגבינה בולגרית מגורדת וסידרתי מעל הבסיס בצורת עיגול...
4.בתוך חלל הריק שמתי את הרוטב ופיזרתי מעליו גבינה צהובה ובולגרית וזיתים אתם יכולות להוסיף כל תוספת מעל..
5.מעל העיגולים מרחתי ביצה ושומשום והכנסתי לתנור שחומם מראש 200 מעלות בין 15 ל20 -דקות.
6.תהנו ובתיאבון. (: