להורדת המתכון - לחץ כאן -
פאי גבינת עיזים. בתיה.
החומרים לבצק:
100 גרם חמאה
אחד ורבע כוסות קמח
מעט מלח
2-3 כפות מי קרח.
למלית:
שמן זית
2 בצלים בינוניים חתוכים דק
3 שיני שום חתוכות לפרוסות
פלפל ירוק
פלפל אדום
פלפל צהוב
פרוסים דק
2 ביצים
חצי כוס חלב
מלח ופלפל
1 גליל גבינת עיזים
100 גרם זיתים שחורים מגולענים חתוכים
וככה מכינים:
את חומרי הבצק מכניסים לקערה ויוצרים בצק אותו משטחים על התבנית.
מחממים תנור ל 180 מעלות.
את חומרי המלית מכניסים למחבת לפי סדר, מחממים שמן מטגנים את הבצל השום והפלפלים, מצננים, מוסיפים את הביצים החלב והתבלינים , מערבבים היטב ושמים על הבצק שבתבנית,
שמים את הזיתים השחורים ואת גבינת העיזים על המלית כעיטור.
מכניסים לתנור ל 30 דקות, מוציאים מהתנור מצננים מעט ו.... קדימה לאכול.