להורדת המתכון לחץ כאן
עוגת גבינה קרה / חומי אריאלי
חומרים לבצק:
200 גרם חמאה/מחמאה בטמפרטורת החדר
4 כפות סוכר
2 חלמונים
1 שקית סוכר וניל
2 כוסות קמח תופח ולחילופין קמח רגיל עם שקית אבקת אפיה
חצי כוס שקדים טחונים
להקציף את כל החומרים יחד במיקסר או ביד עד מרקם אחיד.
לשטח בתבנית מס' 26 2/4 מהבצק ואת הירבע הנוסף לשטח בכלי אחר.
לאפות בחום של 170 מעלות עד השחמה/הזהבה.
מלית:
750 גרם גבינה לבנה 5%
1 שמנת חמוצה 200 גרם 15% או 27%
3/4 כוס סוכר/אבקת סוכר
2 שקיות סוכר וניל
גרידת לימון מחצי לימון
לערבב היטב יחד.
להקציף 2 שמנת מתוקה עם שלוש כפות סוכר.
לקפל אל תוך מלית הגבינה עד למרקם אחיד.
לשפוך על הבצק הפריך לאשר שהתקרר.
מעל המלית לפורר את רבע הבצק שאפינו בנפרד.
טיפים לשדרוג הטעם, המראה ושיטת העבודה.
עדינה לגרד עם מזלג את השכבה העליונה של הבצק כך שמתקבלים פירורים
אחידים ויפים., הרבה יותר נוח.
בתיאבון !