להורדת המתכון לחץ כאן
כדורי ארנצ'יני (באיטלקית Arancini ) מילולית: תפוזונים או דמויי תפוזים,
הוא מאכל סיציליאני איטלקי פופולרי המורכב מכדורי אורז ממולאים, מצופים ומטוגנים.
מרכיבים:
1.ירקות: בטטה, תפו"א, גזר, בצל, בצלי שאלוט, שום ועלי תימין
2.אורז ריזוטו , פירורי לחם , ביצה, שמן לטיגון
3.תבלינים: מלח, צ'ילי , יין לבן ( חצי כוס)
4.שמנת חמוצה, פרמזן מגורד , סילאן ,פקאן מתוק להגשה
5.לרוטב עגבניות: שמן זית,עגבניות טריות, בצל קצוץ, שום, חריף, תימין
הכנה:
1. הכנת ציר ירקות : בטטה, תפו"א, גזר, בצל, שום ועלי תימין
1.1קילוף הירקות וחיתוך לחתיכות גדולות לבישול במים למשך כ- 45 דק'.
1.2הוספת מעט מלח.
1.3הוספת עשבי התיבול לקראת סוף הבישול.
2. בישול הריזוטו :
2.1 טיגון בצלי שאלוט ( אפשר בצל רגיל) עם חמאה ושמן זית
2.2 מוסיפים עלי תימין שהשרתי במי קרח,
2.3 מוסיפים את הריזוטו – טיגון קל
2.4 מוסיפים מלח וקצת צ'ילי
2.5 מוסיפים יין לבן ( חצי כוס על 2 כוסות ריזוטו(
2.6 מערבבים כל הזמן ומוסיפים את ציר הירקות שהכנו, עד שהאורז מוכן
2.7 לקראת סיום מוסיפים פרמזן מגורד
2.8 ממשיכים לבשל עד שהריזוטו רך וטעים .
3. הכנת הכדורים :
3.1 מניחים את הריזוטו במקרר לפחות לשעתיים3.2 בידיים רטובות מכינים כדורים .
3.3 יוצרים "חדודים" (גומות) ומכניסים בכל כדור מוצרלה באמצע
4.טיגון הכדורים :
4.1 מכינים קערת ביצים טרופות וקערת פירורי פנקו ( פירורי לחם(
4.2 טובלים כל כדור בביצה ובפירורים ( אפשר להוסיף סוכר או ממתיק לטעמכם)
4.3 מטגנים בשמן עמוק לזמן קצר מאד
4.4 סופגים היטב ( מס' פעמים) את השמן עם נייר מגבת .
5. "צלחות":
5.1 רוטב עגבניות: שמן זית, עגבניות טריות, בצל, שום, חריף, תימין
5.2 קערת שמנת חמוצה
5.3 סילאן
כל אחד ושילוב הטעמים שלו – ישראל בכל הצבעים !