להורדת המתכון לחץ כאן
דג חריף לשבועות סהר חממי
מצרכים:
5 חתיכות פילה אמנון חצויות
פלפל אדום גדול חתוך לריבועים קטנים
2 פלפלים חריפים (ניתן להוסיף או להחסיר לפי מידת החריפות הרצויה) חתוך לפרוסות
10 שיני שום פרוסים
חבילת כוסברה קצוצה
כף רסק עגבניות
4 עגבניות בשלות מרוסקות
רבע כוס שמן קנולה
רבע כוס שמן זית
תבלינים:
כפית פלפל שחור גרוס
כף מלאה פפריקה אדומה
חצי כפית מלח
חצי כף אבקת מרק עוף (פרווה)
שליש כפית כמון
אופן ההכנה:
מכניסים את השמן לסיר רחב על אש גבוהה, מוסיפים את הפלפל האדום והחריף לאחר כשתי דקות מוסיפים את השום. ממשיכים לטגן עוד 3 דקות ואז מוסיפים את התבלינים, מטגנים עוד כדקה ומוסיפים את העגבניות. לאחר כדקה מנמיכים את האש מוסיפים את רסק העגבניות ואת הכוסברה ומערבבים. מניחים את הדגים עם העור כלפי מעלה, מבשלים כ10 דקות על אש קטנה מאוד ואז הופכים את הדגים. מבשלים עוד כ20 דקות תוך שמערבבים בעדינות מידי פעם. בתיאבון