להורדת המתכון לחץ כאן
גלילות חצילים / דליה קליפר
חומרים:
2 חצילים בגודל בינוני
1 חבילה גבינה 5%
150 גר' גבינה צהובה או גבינת קשקבל מגורדת
3 בצלים ירוקים
כף פירורי לחם
1 חבילה שמנת לבישול
מלח
פלפל
קורט אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
לקלף את החצילים . לפרוס לאורך את החצילים לפרוסות בעובי של 1/2 סנטימטר.
להניח את הפרוסות בתבנית ולפזר עליהן מלח. להניח כלי עם מים או כלי כבד אחר למשך חצי שעה על מנת לאפשר לחצילים להגיר את הנוזלים.
במחבת לטגן קלות את הפרוסות במחבת עד שיזהיבו ולהוציא מהמחבת.
להכין את המלית: לערבב גבינה לבנה עם 100 גר' גבינה צהובה. לקצוץ את הבצלים הירוקים כולל העלים הירוקים ולערבב עם הגבינות. להוסיף כף פירורי לחם, לתבל במלח ופלפל ולערבב היטב.
להניח כף מהמלית על כל פרוסת חצילים ולגלגל מהקצה הצר של הפרוסה אל הרחב.
להניח את הגלילות המוכנות בתבנית המתאימה למיקרו.
להכין את הרוטב: לערבב שמנת לבישול עם מלח, פלפל וקורט אגוז מוסקט ולשפוך לתבנית על גלילות החצילים.
לאפות במיקרו כ 5-8 דקות.
להוציא ולפזר מלמעלה 50 גר' גבינה צהובה.
להגיש חם!