להורדת המתכון - לחץ כאן
גביניות מלוחות
המצרכים:
ביצה
גביע (200 גרם) יוגורט תנובה טבעי 3%
3 ו-½ כוסות בתוספת 1 כף (500 גרם) קמח
1 ו-½ כפיות מלח
1 ו-½ כפיות אבקת אפייה
למלית:
גביע (500 גרם) מלית למאפים השף הלבן
ביצה
1/2 שקית (100 גרם) פתיתי גאודה "COLLECTION"
1/4 כוס עשבי תיבול (טימין, רוזמרין, בזיליקום, פטרוזיליה, שמיר, בצל ירוק) קצוצים
מלח, פלפל שחור
25 (250 גרם) עגבניות שרי פרוסות
כף עלי בזיליקום קצוצים גס
להברשה:
ביצה טרופה
לזרייה:
1/4 שקית (50 גרם) פתיתי גאודה ״collection״
לבצק:
חבילת בצק שמרים עלים, מעדנות, מעדנות
או הכנת בצק שמרים:
1/2 כוס (120 מ"ל) חלב תנובה 3% חמים
2 כפיות שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
2 כפות סוכר
הוראות הכנה:
הבצק: שמים בקערת מערבל חלב, שמרים וסוכר ומניחים 5 דקות עד שנראית תסיסה. מוסיפים ביצה ויוגורט וטורפים לנוזל אחיד. מוסיפים את יתר מרכיבי הבצק ומערבלים כ-8 דקות עד קבלת בצק אחיד ומעט דביק. מכסים בשקית ניילון רופפת ומתפיחים כשעה עד הכפלת נפח הבצק.