להורדת המתכון לחץ כאן
אינג'רה
מצרכים: 2 ליטר מים קרים, 3 קילו קמח טף ,רבע כוס שמרים יבשים.(בדלי קטן 14 ממילטר).
שיטת ההכנה לאחר ערבוב המים והטף לכדי עיסה, מאפשרים ללעיסה לתסוס במשך מספר ימים, בדומה לתהליך הנעשה במחמצת שאור.
כתוצאה מתהליך התסיסה לאנג'רה נוסף טעם חמצמץ עדין.
השלב הבא לאחר שהבצק קיבל את התסיסה לוקחים חצי מהבצק בדלי נפרד ומוספים 1ליטר מים חמים ומערבבים לבלילה אחידה. לאחר התערובת עם המים החמים מחכים עם הבלילה יום שלם .ביום שרוצים לבשל שופכים את המים מהבלילה שעשינו יום לפני.
לאחר מכן מגיע שלב הבישול,מוזגים את הבלילה הנוזלית בעזרת מצקת או קנקנן חלב בצורה מעגלית עד שכל הבלילה ממלאה את התנור חשמלי או - מחבת (אמהרית: מטאד/מגוגו) המונחת על האש. כך האנג'רה נאפת ומקבלת את שקעיה (אשר מכונים באמהרית עיניים).מכסים וממתינים כחצי דקה ,כשהשוליים מתעגלים מעט-האנג'רה מוכה.
-אם יש צורך בשימון קל של המחבת ניתן להשתמש במעט שמן
בשונה מבצקי שמרים אחרים, הבצק נוזלי מספיק על מנת שאפשר יהיה לשפוך אותו אל משטח האפייה. חלקה התחתון של האנג'רה שנוגע בשטח המחומם נותר בעל מרקם חלק יחסית. ואילו חלקה העליון הופך לנקבובי ואוורירי, דבר המאפשר לה להוות משטח טוב יותר לאיסוף רטבים ומנות אוכל שונות.
מבחינת המראה ואופן ההכנה, האנג'רה דומה ללחוח התימני, והיא מהווה שריד תרבותי המראה על הקשר ההיסטורי בין המדינות ההבדל הבולט בין השתיים הוא השימוש בקמח טף במקום קמח חיטה. האנג'רה נחשבת כבעלת תכונות תזונתיות חיוביות, והיא מכילה ערכים גבוהים של חומצות אמינו, ברזל, סידן ועוד.